Vraag hier de info die je zoekt!

Wonen

op niveau

Ligging

Londen, Parijs, Praag... wonen aan het water is hip. De kades die vroeger bruisten van rauwe laad- en losactiviteit, veranderen in trendy wijken die tintelen van het goede leven. Ook zo in Hasselt dat de jongste jaren piekt als winkel-, woon-, werk- en studentenstad. Hoofdstad van de Smaak, eerste Stad van het Geluk, vierde shoppingstad van België... en binnenkort ook trendy ‘Stad aan de Haven’: Hasselt krijgt er met Quartier Bleu een landmark bij.

Stijlvolle winkels en goede restaurants vestigen zich in deze nieuwe woonbuurt en leggen een trendy schakel met de binnenstad. Centraal in de stadsoase is een sfeervol plein ingericht, met een ruime trapverbinding naar het water. Een ontmoetingsplek waar herinneringen gemaakt en momenten geboren worden. Quartier Bleu is echt vlakbij. In de tijd én in de ruimte. Quartier Bleu ademt Hasselt.

Architectuur

De Hasseltse lof bezingen met een organisch nieuw stadsdeel was volledig in lijn met de uitgesproken visie van lead architect Alfredo De Gregorio, in samenwerking met Antonio Citterio.

“De verlaten en vervallen Gelatinesite nieuw leven inblazen, was onze grootste drijfveer. Want architectuur gaat over leven, niet over mooie plaatjes.” Hasselt is een stad die nood heeft aan verschillende quartiers volgens de architecten. Elk quartier met haar eigen karakter, passend in de overkoepelende identiteit van de stad. Binnen Quartier Bleu hebben we drie grote architectuursferen ingebouwd: de kade – de promenade – de wijk... Gezellig aan het water – de grootstedelijke avenue – de intieme binnenpleintjes.

Bekijk de video

Nu huren,

later kopen

Wat als ... je 365 dagen per jaar vakantie zou kunnen vieren? In Quartier Bleu doe je dat in stijl aan het water in je appartement of woning. Het jachtige leven ruimt er plaats voor het leven aan de jachthaven, waar áltijd iets te beleven valt. Je woont er niet, lééft er. En wat als je jouw huurgeld kan investeren in je latere aankoop? Op Quartier Bleu kan het.
Laat je inspireren

Exclusief

winkelen

Shoppen en flaneren met Parijse allure? Je doet het op de nieuwste boulevard van Hasselt, de boulevard tussen de residenties van Quartier Bleu. Oftewel: de catwalk van jouw leven. En vanuit je appartement ben je zó op de boulevard. Je woont er niet, je lééft er.
Laat je inspireren

Culinair

Een glas wijn op een terrasje op de promenade bij een zonnige valavond. Of een romantisch diner in een klasserestaurant met zicht op het kabbelende water. Onder je appartement in Quartier Bleu aperitief, lunch en dineer je altijd in stijl. Je woont er niet, je lééft er.
Laat je inspireren

CityGarden

Riverside

The Meridian

Docksite

Dockyard

BLVD.

Pontoon