Vraag hier de info die je zoekt!
Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt

Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt

Een ongeziene sfeer en beleving en een interessante mix van appartementen, gezellige restaurants en hippe winkels. Quartier Bleu wordt dé ultieme place to be van Hasselt. Een interview met de projectontwikkelaars Chateaux Real Estate en Matexi.

Een hymne voor Hasselt
Hasselt is een historische stad, shoppingstad en horecastad. En die sterke punten wil Quartier Bleu versterken. Geert Lambrechts van projectontwikkelaar Matexi: “We creëren een ontmoetingsplek voor iedereen. Waar mensen kunnen samenkomen, shoppen en iets gaan eten. Vandaar ook dat de kwaliteit en de sfeer van het openbaar domein primeren op alles. De hele buurt moet gezellig en warm zijn, en dat hebben we samen met de stad Hasselt tot in het kleinste detail uitgedacht in het ontwerp.
Van gezellige kade tot exclusieve boulevard
Tussen de gebouwen komt een knappe boulevard op het niveau van de stad. Via verschillende trappenpartijen kan je de lager liggende kade bereiken, waar de gezellige restaurantjes liggen. Philippe Onclin van projectontwikkelaar Chateaux Real Estate: “Dit principe van hogere stadsboulevard en lager gelegen kade creëert twee interessante en verschillende sferen van openbaar domein. Dit vind je in meerdere zuiderse steden terug en maakt een stad aan het water net zo boeiend. Met de komst van Quartier Bleu ontstond ook de ambitie van de stad Hasselt om de kanaalkom op te waarderen. De heraanleg van het openbaar domein door de stad Hasselt zorgt ervoor dat het project een perfecte aansluiting vindt bij de gezellige binnenstad.”

Een drijvende schaatsbaan?
Geert Lambrechts: “De kracht van het project is niet de grootte, maar de beleving. Die is ongezien in België.” Zo denken de projectontwikkelaars eraan om een vrijetijdsconcept te integreren zoals een binnenspeeltuin waar je je kinderen onder toezicht kan achterlaten tijdens het shoppen. Philippe Onclin: “Daarnaast willen we allerhande andere functies voorzien die een zeer diverse plek zullen creëren. Hoe geweldig zou het zijn als je zou kunnen waterfietsen of schaatsen op een vlot in het kanaal, of per boot inkopen doen bij de grote nieuwe supermarkt?”
Groen, groener, groenst
Ook aan groeninvulling is gedacht, want er zullen meer dan 100 grote en kleine bomen van verschillende soorten aanwezig zijn op de site die het project meer tot zijn recht laten komen. Naast de verschillende bomen en planten op het openbaar domein, voorzien door de stad Hasselt, worden er knappe binnen- en daktuinen voor de residenties aangelegd door de projectontwikkelaars. Residentie CityGarden komt zelfs met een heuse dakmoestuin waar bewoners met groene vingers zich kunnen uitleven en er later zelf de vruchten van kunnen plukken.

Ook helemaal enthousiast geworden? Hier vind je gegarandeerd jouw droomappartement!
Vierde Panos van Hasselt opent in Quartier Bleu
Parafarmacie Medi-Market opent in Quartier Bleu
Eerste Salad Box van België landt in Quartier Bleu
Hasseltse retailers openen bijkomende vestigingen in Quartier Bleu
Fashionstore SIS maakt haar debuut in Quartier Bleu
Sports Direct komt naar Quartier Bleu met een totaal vernieuwend concept
De Spaanse keuken van El Fuego zet weldra Quartier Bleu in vuur en vlam
Primeur voor Hasselt: fashionstore MIO MIO komt naar Quartier Bleu
Kinderen baas! DreamLand komt naar Quartier Bleu
Nieuwe flagshipstore van JBC met uitsluitend kinderkleding verrijkt Quartier Bleu
Creneau International en C.Group zullen samen 2 restaurants uitbaten in Quartier Bleu
Werffoto's oktober 2019
Shoppen op maat: McGregor in Quartier Bleu
Primeur: allereerste Vlaamse Thai Café opent in Quartier Bleu
Niet te laat voor woonbonus!
Handig! Delhaize komt naar Quartier Bleu
YES: conceptstore JUTTU opent in Quartier Bleu
Sweet Coffee opent bijkomende vestiging in Quartier Bleu
Hasselt Kermis is ingezet met een knal
Nationale Loterij opent een Lottery Shop in Quartier Bleu
Bekijk hier het kijkappartment van Riverside
Werffoto's augustus 2019
Rauw tijdens de Culinaire Ring, een groot succes
Fnac opent aan Quartier Bleu in voorjaar 2020

De residenties

CityGarden

Riverside

Uitverkocht

Docklife

The Meridian