Vraag hier de info die je zoekt!
Waarom bewoners van Quartier Bleu geen energiekopzorgen hebben

Waarom bewoners van Quartier Bleu geen energiekopzorgen hebben

Baden in energieweelde

Een appartement of stadswoning in Quartier Bleu in Hasselt? Daarvoor zijn er een heleboel goeie redenen. Maar eentje is wel een erg hot item: jouw energievoorziening. De hele buurt is namelijk een voorloper op het vlak van groene, betaalbare verwarming én koeling voor jouw woning. 100% onafhankelijk van aardgas of stookolie. Winterprik of hittegolf? Torenhoge energieprijzen? In Quartier Bleu merk je er allemaal niets van.

Daar kunnen de meeste mensen vandaag alleen maar van dromen. Vergeet douchen met de timer erbij, dekentjes voor tv of voorschotten om van te duizelen. Niets van dat in Quartier Bleu. Dankzij het innovatieve Geiser-project behoort het hele nieuwe stadsdeel tot slechts 5% van de met hernieuwbare energie verwarmde gebouwen in Vlaanderen. Jaarlijks stoot de nieuwe buurt tot 70% minder CO2 uit. Want ook dat is een deel van de buurtfilosofie van Matexi: schaalgrootte gebruiken om groene energie te delen én betaalbaar te houden.
Hoe kan dat?
Hoe kan dat?
Matexi sloeg de handen in elkaar met De Watergroep en IFTech in het unieke en toekomstgerichte samenwerkingsproject ESCO Geiser (voluit Energy Service Company). Centraal staat een warmtenet van ‘ondiepe geothermie’ om de hele buurt te verwarmen en te koelen. Geothermie, oftewel aardwarmte, is simpel maar geniaal. Vanaf een bepaalde diepte is de temperatuur in de ondergrond het hele jaar stabiel (bv. rond de 11° op 100 meter). Die ‘gratis’ energiebron gebruiken we in de winter voor verwarming, in de zomer voor passieve koeling.
Géén energieverslindende airco!
Hoe werkt het?
Hoe werkt het?
Het water voor Quartier Bleu komt uit waterlagen van 213 meter diep. Via een netwerk van zes kilometer stalen buizen gaat het water naar de woningen, appartementen, horeca en winkels. Een warmtewisselaar en warmtepomp zorgen ervoor dat je perfect je temperatuur kan regelen, met het hele jaar rond een aangenaam binnenklimaat. Prijskaartje? Naargelang de grootte van de woning of appartement betaal je een vaste prijs van 50 tot 70 euro voor het beheer van de geothermische centrale.
Samen met het stroomverbruik van de warmtepomp kom je uit op amper 100 euro per maand.
Drie keer winst
Drie keer winst
Geiser is een nieuw concept in de wereld van energie: ‘energy-as-a-service’. Je betaalt voor verwarming en koeling als een dienst. Na 27 jaar zal het warmtenet afbetaald zijn en wordt de vereniging van mede-eigenaars (VME) van Quartier Bleu eigenaar van de energie-installatie. Je bent dus gerust wat betreft de volledige kost over de volledige levensduur van gebouwen. Zo win je als eigenaar 3 keer: met een hoger comfort voor verwarming, warm water en koeling, een stabiele energieprijs én een positieve bijdrage aan het klimaat door een fors lagere CO2-uitstoot.
Instant vakantiegevoel
Instant vakantiegevoel
Met een ruime keuze van stadswoningen, appartementen en penthouses met verschillende uitzichten, biedt Quartier Bleu een breed aanbod om te wonen of investeren. Het kabbelende water van de jachthaven, de bruisende actie van de levendige stad op wandelafstand: Quartier Bleu is een stadskwartier voor levensgenieters. Genieten van stijlvolle winkels, leuke restaurants, hippe bars en een zomerse promenade.
Wonen in Quartier Bleu: dat is een vakantiegevoel dat nooit wegebt.
Huur en koop in Quartier Bleu
Kopen? Of liever een ‘huur nu, koop later’ formule? Beide opties zijn vanaf nu mogelijk in Quartier Bleu. Heb jij je oog laten vallen op je droomappartement, maar heb je net niet genoeg startkapitaal om ze aan te kopen? Dan is HappyNest er voor jou!
Buren Quartier Bleu komen samen aan de brunchtafel!
Quartier Bleu leeft!
Quartier Bleu opent twee nieuwe kijkappartementen
Parel aan het water, ontdek het Pontoon
Vastgoed kopen via pensioensparen: iets voor u?
Ontdek BLVD.
Stoer & statig wonen
Residentie Docksite
Rustig wonen in de bruisende stad
Matexi Limburg verhuist
Quartier Bleu, het hipste stadskwartier van Hasselt, krijgt er een nieuwe naam bij
4 Belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen
Compact wonen als zestigplusser: 4 redenen om ervoor te kiezen
Hasselstse hotspot Quartier Bleu pakt uit met nieuw woonaanbod
Groene vingers? Gebruik ze in de moestuin van Quartier Bleu!
MEAT & GREET at Quartier Bleu
Ontdek Dockyard, de stadswoningen van Quartier Bleu!
Waarom de oermens in jou aan het water wil wonen
Werffoto's oktober 2019
Hasselt Kermis is ingezet met een knal
Bekijk hier het kijkappartment van Riverside
Werffoto's augustus 2019
Rauw tijdens de Culinaire Ring, een groot succes
Ontdek hier het kijkappartement van residentie The Meridian
Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt
Daarom is Hasselt dé place to live
Zo zal de stad van de toekomst eruitzien

CityGarden

Riverside

The Meridian

Docksite

Dockyard

BLVD.

Pontoon