Vraag hier de info die je zoekt!
Parafarmacie Medi-Market opent in Quartier Bleu

Parafarmacie Medi-Market opent in Quartier Bleu

Op 26 maart opent Medi-Market zijn 45e vestiging. Medi-Market zet zijn veroveringstocht door Vlaanderen voort met de opening van een nieuw verkooppunt van parafarmaceutische producten in Hasselt. De locatie werd zorgvuldig uitgekozen, want de keten strijkt er neer in het trendy Quartier Bleu. Met reeds vestigingen in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Oostende, Genk, Leuven, Aalst, Zemst, Tielt-Winge en Ternat opent Medi-Markt nu zijn 13e parafarmacie in Vlaanderen. De groep plant haar Belgische netwerk in de loop van het jaar uit te breiden met nog 10 nieuwe parafarmacieën en 8 bijkomende apotheken.


Quartier Bleu, de nieuwe Hasseltse ‘hotspot’
Voor de eerste vestiging in Hasselt koos Medi-Market voor de nieuwe residentiële zone Quartier Bleu, waarvan de bewoners, zoals de naam al aangeeft, vlak bij het water leven. Quartier Bleu is een natuurlijk verlengstuk van het stadscentrum en is uitgegroeid tot een nieuwe commerciële trekpleister voor internationale ketens, restaurants en hippe bars. Dit alles in een groene omgeving, waar zachte mobiliteit centraal staat.
“De kanaalkom-zone onderging een volledige gedaanteverandering, wat de aantrekkingskracht van Hasselt nog vergroot. We zijn dan ook zeer opgetogen dat wij in deze ‘hotspot’ onze plaats hebben gevonden”, aldus Yvan Verougstraete, oprichter en CEO van de Medi-Market Group.
Medi-Market Hasselt biedt zijn klant een volledig gamma aan van hygiëne-, schoonheids- en gezondheidsproducten (huidverzorging, voedingssupplementen, aromatherapie, babyverzorging enz.), zo'n 9.000 artikelen, met de 'laagsteprijsgarantie' en deskundig advies.

Bij Quartier Bleu is men erg blij met de komst van de parafarmacie: “Medi-Market verrijkt het aanbod in Quartier Bleu en versterkt de uiteenlopende mix van handelszaken en het aanbod in Hasselt. We bieden hiermee opnieuw een nieuwe naam voor de Hasseltse binnenstad. Parafarmacieën zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit de grote steden: je vindt er een zeer uitgebreid aanbod aan gezondheidsproducten aan heel betaalbare prijzen. Wij zijn met Quartier Bleu trots om zo’n concept naar Hasselt te kunnen brengen.”

Een voortgezette ontwikkeling in 2019
Yvan Verougstraete, Manager de l’Année 2019 van het magazine Trends-Tendances, heeft sinds de lancering van zijn bedrijf in 2014 één belangrijke drijfveer: “gezondheidsexpertise democratiseren”. Dankzij een mix van lage prijzen, een uitgebreid aanbod en deskundig advies laat Medi-Market een ongeëvenaarde groei optekenen in een nochtans futloze markt. In 2020 wil Yvan Verougstraete onverminderd doorgaan met de uitbouw van zijn commerciële netwerk, zowel in het noorden als het zuiden van het land. Hij plant ook een versnelling van de multichannel-ontwikkeling (de fysieke winkels worden aangevuld met twee webshops) en wil daarnaast internationaal doorbreken.

Over Medi-Market Group
De groep Medi-Market werd opgericht door de Belgische ondernemer Yvan Verougstraete en is volledig in handen van Belgische investeerders. De groep is zowel actief in de farmacie als in de parafarmacie met zo’n 9.000 artikelen in de verkooppunten en 30.000 artikelen online. Het assortiment omvat huidvriendelijke cosmetica, huid- en haarverzorging, aangepaste voeding, natuurlijke geneesmiddelen, kinderverzorging en bandagisterie. De groep wil ook niet-invasieve esthetische zorg toegankelijker maken. Medi-Market Group voorziet op tegen eind 2020 over een vijtigtal parafarmacieën, 18 apotheken en 8 schoonheidsinstituten te beschikken.
De verkooppunten van Medi-Market Group krijgen dagelijks meer dan 15.000 bezoekers over de vloer. De omzet voor 2020 wordt geschat op 200 miljoen euro.
Ondanks zware investeringen en winkels in opstartfase, behaalt de Groep een positief nettoresultaat. Het bedrijf telt momenteel 650 werknemers.
Medi-Market Group breidde in 2019 uit naar het buitenland met de overname van Parashop Italia en de opening van een eerste winkel in Frankrijk.
Buren Quartier Bleu komen samen aan de brunchtafel!
Quartier Bleu leeft!
Quartier Bleu opent twee nieuwe kijkappartementen
Parel aan het water, ontdek het Pontoon
Vastgoed kopen via pensioensparen: iets voor u?
Ontdek BLVD.
Stoer & statig wonen
Nieuw aanbod in Docksite
Rustig wonen in de bruisende stad
Matexi Limburg verhuist
Quartier Bleu, het hipste stadskwartier van Hasselt, krijgt er een nieuwe naam bij
4 Belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen
Compact wonen als zestigplusser: 4 redenen om ervoor te kiezen
Hasselstse hotspot Quartier Bleu pakt uit met nieuw woonaanbod
Hawaiiaanse slaatjes veroveren Hasselt (opnieuw!)
Groene vingers? Gebruik ze in de moestuin van Quartier Bleu!
Coolblue komt naar Hasselt
MEAT & GREET at Quartier Bleu
Belchicken opent op horecakade Quartier Bleu
Ontdek Dockyard, de stadswoningen van Quartier Bleu!
Proef Quartier Bleu: horeca open vanaf 8 juni
Waarom de oermens in jou aan het water wil wonen
Vierde Panos van Hasselt opent in Quartier Bleu
Hasseltse retailers openen bijkomende vestigingen in Quartier Bleu
Fashionstore SIS maakt haar debuut in Quartier Bleu
Sports Direct komt naar Quartier Bleu met een totaal vernieuwend concept
De Spaanse keuken van El Fuego zet weldra Quartier Bleu in vuur en vlam
Primeur voor Hasselt: fashionstore MIO MIO komt naar Quartier Bleu

CityGarden

Riverside

The Meridian

Docksite

Dockyard

The Connector

Pontoon