Vraag hier de info die je zoekt!
Nieuwe flagshipstore van JBC met uitsluitend kinderkleding verrijkt Quartier Bleu

Nieuwe flagshipstore van JBC met uitsluitend kinderkleding verrijkt Quartier Bleu

Iedereen mag het weten! JBC opent een volledig nieuw kinderconcept in Quartier Bleu. Slim gezien zo blijkt, want uit een rondvraag door Quartier Bleu is gebleken dat er in Hasselt vraag is naar meer winkels die inspelen op kinderkleding. JBC-CEO Bart Claes en Philippe Onclin van Quartier Bleu verduidelijken.

“Na rondvraag in Hasselt bleek dat de mensen nood hebben aan meer kledingwinkels die specifiek gericht zijn op kinderen”, zegt Philippe Onclin. “JBC benaderde ons met de vraag of hun nieuwe concept een verrijking kan zijn voor Quartier Bleu. We zijn met Quartier Bleu vereerd om als eerste in België een sterk nieuw concept als dat van JBC te verwelkomen. Het Belgische familiebedrijf JBC vervolledigt hiermee het lijstje van topmerken waaronder Delhaize, Fnac, JUTTU, AS Adventure, Mc Gregor en anderen die we binnenkort zullen bekendmaken. Hiermee staan we sterk als hét Limburgse retailproject. JBC vormt dan ook een perfecte match.”

JBC-CEO Bart Claes: “Dit is géén verhuis, maar een sterk nieuw concept. Een Belgische primeur in Hasselt.”

Geen verhuis

JBC-CEO Bart Claes benadrukt dat dit geen verhuis is: “Het klopt inderdaad dat onze winkel in de Hasseltse TT-wijk op 21 maart sluit, maar deze sluiting is geen rechtstreeks gevolg van onze opening in Quartier Bleu”, verduidelijkt Bart Claes. “In januari 2018 hoorden we van de plannen die Quartier Bleu had om een nieuw stadsdeel te vormen aan de kanaalkom. We benaderden Quartier Bleu en maakten afspraken voor een derde Hasseltse JBC-winkel. Het vertrek van Media Markt en H&M uit de TT-wijk heeft helaas gezorgd voor minder bezoekers in dat stadsdeel, en onze omzet is hier uiteraard mee verbonden. Onder deze voorwaarden bleek het gewoonweg niet meer interessant om onze winkel daar open te houden. Deze beslissing werd genomen nadat ons akkoord met Quartier Bleu al getekend was en staat dus los van onze nieuwe flagshipstore in Quartier Bleu. Het personeel van de TT-wijk gaat mét versterking naar Quartier Bleu, en onze familiewinkel op de Singel in Runkst blijft geopend.”

Volledig nieuw concept

“We kijken ernaar uit om te zien hoe zo’n nieuw concept het zal doen in Hasselt”, aldus Bart Claes. “We streven ernaar een totaalbeleving aan te bieden voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Dit betekent concreet dat de winkel in Quartier Bleu een totaaloppervlakte zal krijgen van 1.000 vierkante meter, waar er in onze familiewinkels 400 vierkante meter voorzien is voor de kinderafdeling. Kinderen aan de macht dus! Dit betekent een heel uitgebreid aanbod: naast onze eigen collectie, zal er ook de kledinglijn van Studio 100 te vinden zijn, samen met andere toffe kinderspullen. Ook samenwerkingen met bekende ontwerpers, zoals we dat voor onze andere kleding doen, sluiten we niet uit”, zegt Claes. “Wat betreft de naam, dat blijft momenteel nog een verrassing. Ik mag wel al verklappen dat onze vertrouwde gele kleur een vaste waarde blijft.”
Vastgoed kopen via pensioensparen: iets voor u?
Ontdek BLVD.
Stoer & statig wonen
Nieuw aanbod in Docksite
1-slaapkamerappartementen vanaf € 162.000 (excl. kosten)
Matexi Limburg verhuist
Quartier Bleu, het hipste stadskwartier van Hasselt, krijgt er een nieuwe naam bij
4 Belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen
Compact wonen als zestigplusser: 4 redenen om ervoor te kiezen
Hasselstse hotspot Quartier Bleu pakt uit met nieuw woonaanbod
Hawaiiaanse slaatjes veroveren Hasselt (opnieuw!)
Groene vingers? Gebruik ze in de moestuin van Quartier Bleu!
Coolblue komt naar Hasselt
en zoekt medewerkers
MEAT & GREET at Quartier Bleu
Belchicken opent op horecakade Quartier Bleu
Ontdek Dockyard, de stadswoningen van Quartier Bleu!
Proef Quartier Bleu: horeca open vanaf 8 juni
Waarom de oermens in jou aan het water wil wonen
Vierde Panos van Hasselt opent in Quartier Bleu
Parafarmacie Medi-Market opent in Quartier Bleu
Eerste Salad Box van België landt in Quartier Bleu
Hasseltse retailers openen bijkomende vestigingen in Quartier Bleu
Fashionstore SIS maakt haar debuut in Quartier Bleu
Sports Direct komt naar Quartier Bleu met een totaal vernieuwend concept
De Spaanse keuken van El Fuego zet weldra Quartier Bleu in vuur en vlam
Primeur voor Hasselt: fashionstore MIO MIO komt naar Quartier Bleu
Kinderen baas! DreamLand komt naar Quartier Bleu

CityGarden

Riverside

The Meridian

Docksite

Dockyard

The Connector