Vraag hier de info die je zoekt!
Buren Quartier Bleu komen samen aan de brunchtafel!

Buren Quartier Bleu komen samen aan de brunchtafel!

Quartier Bleu leeft!

Op zondag 3 juli organiseerde buurtontwikkelaar Matexi een buurtbrunch in Hasselts’ nieuwe hotspot Quartier Bleu. Het werd een gezellig feest voor iedereen die Quartier Bleu vormt tot een bruisende buurt: zowel de bewoners, handelaars als medewerkers van de verschillende winkels en horecazaken kwamen samen aan de ontbijttafel. Ruim 200 (toekomstige) buren, van jong tot minder jong, genoten van een heerlijke voormiddag. Voor dát unieke buurtgevoel staat Matexi als buurtontwikkelaar bekend.

Onder een stralende zon genoten meer dan 200 huidige en toekomstige buren, handelaars en medewerkers van de gemoedelijke buurtsfeer in Quartier Bleu. “In maart 2020 zou Quartier Bleu officieel openen met de nodige toeters en bellen. Helaas strooide COVID-19 heel wat roet in het eten, letterlijk. De winkels en horecazaken openden versnipperd en ook de bewoners kregen geen kans om elkaar echt te ontmoeten. Daarom nam Matexi het initiatief om de bewoners, ondernemers en medewerkers uit de buurt kennis te laten maken door ze te trakteren op een gezellige brunch. Buren die elkaar nog niet kenden, raakten aan de praat en beleefden een fijne voormiddag.”, vertelt Steven Bervoets, Retail Manager bij Matexi. Ook een van de buurtbewoonsters beaamt dat, “Ik ben zo dankbaar hiervoor. Ik heb buren ontmoet waar ik eerder nooit mee heb gesproken. Het was een heel aangename voormiddag waarop ik veel dichte buren beter mocht leren kennen.”
Belang van de buurt
Belang van de buurt
“Uit eigen onderzoek weten we dat maar liefst 80% van de mensen die op zoek zijn naar een woning, de buurt even belangrijk vindt als de woning zelf. Als buurtontwikkelaar grijpen we de kans om buurten zo te ontwikkelen dat ze voldoen aan de wensen van de mensen die er wonen. Daarbij besteden we veel aandacht aan lokale voorzieningen, zoals buurtwinkels, aan zachte mobiliteit en groenzones met plaats voor ontmoeting en spel”, vertelt Tom van Becelaere, Business Manager bij Matexi.
Bruisende buurt
Bruisende buurt
Quartier Bleu is dé hotspot van Hasselt. Het gloednieuwe multifunctionele stadsdeel aan de gezellige Blauwe Boulevard is een uitzonderlijk vastgoedproject. Matexi realiseerde er appartementen, studio’s, stadswoningen en penthouses. Wonen, werken en parkeren, maar ook genieten van de rust van het water komen dankzij de unieke locatie samen tot 1 geheel. Quartier Bleu ligt tussen de Hasseltse binnenring en de Kanaalkom en is daarmee een stadskwartier voor echte levensgenieters. Shoppen kan in de vele stijlvolle winkels en genieten doen de bewoners in de hippe bars en goede restaurants.
Waarom bewoners van Quartier Bleu geen energiekopzorgen hebben
Baden in energieweelde
Quartier Bleu opent twee nieuwe kijkappartementen
Parel aan het water, ontdek het Pontoon
Vastgoed kopen via pensioensparen: iets voor u?
Ontdek BLVD.
Stoer & statig wonen
Nieuw aanbod in Docksite
Rustig wonen in de bruisende stad
Matexi Limburg verhuist
Quartier Bleu, het hipste stadskwartier van Hasselt, krijgt er een nieuwe naam bij
4 Belangrijke redenen om voor nieuwbouw te kiezen
Compact wonen als zestigplusser: 4 redenen om ervoor te kiezen
Hasselstse hotspot Quartier Bleu pakt uit met nieuw woonaanbod
Hawaiiaanse slaatjes veroveren Hasselt (opnieuw!)
Groene vingers? Gebruik ze in de moestuin van Quartier Bleu!
Coolblue komt naar Hasselt
MEAT & GREET at Quartier Bleu
Belchicken opent op horecakade Quartier Bleu
Ontdek Dockyard, de stadswoningen van Quartier Bleu!
Proef Quartier Bleu: horeca open vanaf 8 juni
Waarom de oermens in jou aan het water wil wonen
Vierde Panos van Hasselt opent in Quartier Bleu
Parafarmacie Medi-Market opent in Quartier Bleu
Hasseltse retailers openen bijkomende vestigingen in Quartier Bleu
Fashionstore SIS maakt haar debuut in Quartier Bleu
Sports Direct komt naar Quartier Bleu met een totaal vernieuwend concept
De Spaanse keuken van El Fuego zet weldra Quartier Bleu in vuur en vlam

CityGarden

Riverside

The Meridian

Docksite

Dockyard

The Connector

Pontoon